Смачний стейк
Інгредієнти:
Стейк 2 шт.
Сіль ½ ч.л.
Перець чорний мелений 2 ч.л.
Спосіб приготування:
- Змеліть чорний перець в тарілку. З цим завданням цілком справляються звичайні ручні млини, головне - не використовуйте готовий мелений перець, оскільки він не дасть потрібного вам аромату, так і помел напевно буде мілкуватий.
- Посоліть м'ясо, а потім вмочіть стейк краями в меленому перці.
- Сильно розігрійте на великому вогні сковороду-гриль і покладіть на неї стейк.
- Смажте 2 хвилини, потім переверніть і смажте стільки ж з іншого боку.
- Повторіть процедуру обсмажування ще раз, щоб отримати малюнок у вигляді сітки.
- Покладіть готовий стейк на тарілку і дайте відпочити кілька хвилин. За цей час температура всередині стейка вирівняється, а м'ясні соки рівномірно в ньому розподіляться.
- За вказаний час смаження вийде стейк середньої прожарювання - рожевий всередині.
- Взагалі, готовність стейка можна перевірити за допомогою спеціального термометра або на дотик. Стейк середньої готовності на дотик буде таким, як подушечка біля основи великого пальця, якщо його кінчик з'єднати з кінчиком безіменного пальця.
- Якщо великий палець з'єднати з мізинцем, то ви відчуєте, яким буде на дотик стейк твердий, а якщо з середнім пальцем, то це як стейк з кров'ю.
Смачного!
0 коментарі:
Дописати коментар